IMG_0137Gisteren werkte Tormans  een jaar zonder ongevallen. “Om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet wordt bij alle Tormans-medewerkers thuis een fruitmand van zowat vier kilo  afgeleverd”, zegt operations manager Eddy Laeremans van Tormans.  “Fruitsnacks uit Nieuwerkerken- Sint Truiden voert deze klus uit op drie dagen. Die mensen leveren zowat 350 fruitmanden leveren in heel Vlaanderen. Zo wordt bijna twee ton fruit verdeeld.  We kozen ervoor  om hen een fruitmand aan te bieden, met de gedachte: een jaar zonder ongeval, daar plukken we samen de vruchten van.”

“Veilig werken is een opdracht van iedere medewerker op ieder moment”, zegt Frans Eyckmans, preventieadviseur bij Tormans. Hij staat op de foto met Sigrid van den Eynde, een van de medewerkers van het eerste uur. “Ik ben blij dat we onze mensen een kleine attentie kunnen aanbieden onder de vorm van deze fruitmand.”

Tormans scoort in het algemeen goed op het vlak van veiligheid en gezondheid goed. “De jaarcijfers liggen zowel qua frequentiegraad, als ernstgraad  al ettelijke jaren ruim onder het sectorgemiddelde. De veiligheid is een steeds weerkerend issue op alle bijeenkomsten.  Het  VCA**-certificaat is voor de klanten dan een bewijs van deze aanpak.”