HANS VETS

LinkedIn

Hans Vets (52), topman bij CGI Belgium, verlaat het bedrijf uit Diegem. Dat meldt Datanews. Hij stond ruim drie jaar aan het roer van het ICT-dienstenbedrijf. Oorzaak is een verschil in visie met het moederbedrijf CGI. De KU Leuven is een van de grootste klanten van CGI Belgium.

Vets stapt op als gevolg van verschuivingen in het uitvoerend comité van moederbedrijf CGI een maand geleden. Hij kreeg toen zelf een nieuwe baas. De onderneming wil nu versnellen door dingen te doen waar hij zelf niet achter staat.

Hij begon in maart 2012 bij het toenmalige Logica, niet lang voor het bedrijf werd overgenomen door het Canadese CGI. Logica werd in één beweging omgedoopt tot CGI Belgium. Het bedrijf zat toen in slechte papieren. Ze moesten op korte termijn uit de negatieve cijfers geraken. En daarin zijn ze geslaagd. Vandaag staat CGI Belgium er beter voor. Onder Vets werd er altijd voor geopteerd om er bovenop te geraken zonder zware herstructureringen.

Positieve cijfers zijn voor het Canadese moederbedrijf blijkbaar niet voldoende. Mogelijk wordt nu wél een herstructurering gepland. CGI Belgium telt 250 werknemers en haalt een omzet van 32 miljoen euro. Tot de belangrijkste klanten behoren de KU Leuven, ING, Carrefour en Luminus.

Hans Vets was de voorbije jaren het prominente gezicht van CGI Belgium. Zijn vertrek is zo abrupt dat hij nog geen nieuwe plannen kon maken.