Tongerlo NOX, het bruine abdijbier van brouwerij Haacht uit Boortmeerbeek, viel in de prijzen tijdens de ‘Beer & Whisky Fair’ in het Zweedse Göteborg.

Het bruine abdijbier van brouwerij Haacht werd bekroond tot beste bier in de categorie “Ale 5,1-7%” tijdens de ‘Beer & Whisky Fair’. Met deze prijs sleept Tongerlo NOX voor de tweede keer een award in de wacht. Eerder won het bier ook zilver op de ‘Asia Beer Awards’ in 2013. Eerder werden de Tongerlo Lux en de Tongerlo Prior al geprezen. 

Fluweeltoets 

Tijdens de competitie proefde een 18-koppige professionele jury blind uit meer dan 400 bieren van over de hele wereld. Tongerlo NOX kon in zijn categorie overtuigen met zijn fluweeltoets van vanille en zijn bitterheid van fondantchocolade. “Tongerlo is een gevestigde waarde in binnen- en buitenland”, aldus Boudewijn van der Kelen van Brouwerij Haacht. “Dat ons authentiek, Belgisch abdijbier hoog scoort tijdens internationale bierevents, is een beloning voor het vakmanschap van onze brouwmeester en al onze medewerkers.”