Toeristen blijven meer slapen in Vlaams-Brabant

vlaanderen vakantielandUit de voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat het aantal overnachtingen in Vlaams-Brabant, voor de eerste tien maanden van 2014, is gestegen met 5,6 procent. De stijging is vooral te danken aan toeristen uit de buurlanden. Ook de binnenlandse markt, waar Logeren in Vlaanderen Vakantieland op inzet,  zorgt voor zestigduizend overnachtingen meer. Waarschijnlijk haalt Vlaams-Brabant dit jaar voor het eerst de kaap van de twee miljoen overnachtingen.

De promotiewerking van Logeren in Vlaanderen Vakantieland was in 2014 voor de tweede keer op rij een belangrijke trigger in het boeken van vakantie in Vlaanderen. Volgens onderzoek bedroeg de gerealiseerde bruto-omzet van de boekingen 49,7 miljoen euro. De marketing door Logeren in Vlaanderen Vakantieland leidde tot 106.013 boekingen in totaal. Dat is het hoogste aantal ooit.

“27,5% van de Vlamingen, die het logiesboek ontving, heeft in de loop van 2014 een verblijf met minstens één overnachting in Vlaanderen geboekt. 19,5% van de mensen die de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be bezochten, heeft een verblijf geboekt. Dit is de hoogste score tot nog toe”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme.

De Vlaamse provincies investeren jaarlijks 480.000 euro in het VRT-programma Vlaanderen Vakantieland op Eén. “Wij betreuren dan ook dat er aan het format van dit ruim bekeken tv-programma zou geraakt worden”, zegt Swinnen.