Toch weer vergunning voor Uplace

uplaceVlaams Minister van Omgeving Joke Schauvliege gaf een nieuwe milieuvergunning voor het innovatieve belevingscomplex Uplace.  “Daarmee is Uplace opnieuw volledig vergund en kunnen we onze langverwachte rol opnemen als trekker van de hele regio”, klinkt het bij Uplace. “We zetten ons vandaag dan ook  honderd procent in om eind dit jaar de eerste steen te leggen, zodat we de deuren kunnen openen eind 2018.”

De uitreiking van deze nieuwe milieuvergunning is volgens Uplace een logisch vervolg van de definitieve goedkeuring van het GRUP VSGB eerder dit jaar door de voltallige Vlaamse Regering en het eerdere unaniem positief advies van de hoogste Vlaamse Milieuadministratie (Gewestelijke Milieuvergunningscommissie – GMVC). Dat Minister Schauvliege een nieuwe milieuvergunning uitreikt, ligt volgens Uplace in de lijn der verwachtingen en is een voortzetting van consequent beleid.

“De nieuwe milieuvergunning is een zeer positief signaal voor ondernemerschap en rechtszekerheid in Vlaanderen”, zegt CEO van Uplace Jan Van Lancker. “Als alles volgens plan verloopt, kunnen we einde dit jaar de eerste spade in de grond steken. Na acht jaar zal de regio Machelen – Vilvoorde eindelijk die broodnodige 3.250 jobs en economische heropleving verwezenlijkt zien.”

“We hebben sinds de start van het project in 2006 een uitdagend parcours afgelegd en kregen veel steun uit diverse hoeken”, zegt Van Lancker. “We werken graag verder om van Uplace een innovatieve daguitstap maken, uniek in België, waar het leuk is om te winkelen, ontspannen, werken en vertoeven.”