tigenixTiGenix heeft een aanvraag ingediend voor een beursnotering op Nasdaq in de Verenigde Staten. Het Leuvense biotechbedrijf heeft al een notering op Euronext Brussel maar lonkt nu openlijk naar Amerikaanse investeerders. Op het visitekaartje van TiGenix staat voortaan ook een behandeling voor perianale fistels.

Voor de biotechsector is Nasdaq een begeerd platform. TiGenix volgt het voorbeeld van Belgische sectorgenoten als Galapagos en Euronav, die al present zijn in New York. Ook het Leuvense topbedrijf wil er extra geld gaan ophalen.

Het aantal aandelen en de prijs liggen nog niet vast. TiGenix heeft een registratiedocument ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond voor “een initieel openbaar bod van Amerikaanse aandelen die zullen worden genoteerd op Nasdaq”. De eerste aanvraagformulieren werden verstuurd.

TiGenix heeft een behandeling voor perianale fistels afgerond. Dat zijn een soort tunneltjes die zich vormen vanuit het laatste deel van de darm en zich een weg zoeken naar de huid. Meestal is een operatie nodig. De oorzaak is nog onbekend. Perianale fistels kunnen bij iedereen voorkomen. Mensen die lijden aan de darmziekte van Crohn hebben een grotere kans op ontsteking.

Op de laatste volledige beursdag voor Kerstmis scoorde TiGenix heel goed op de Brusselse beurs. Het won 7,18 procent bij. Dat succes weerspiegelt het jaar 2015 waarin ook Thrombogenics, een andere Leuvens biotechbedrijf, hoge toppen scheerde.