Theo Dilissen overleden in Halle

theodilissenIn het ziekenhuis in Halle is Theo Dilissen overleden. Hij werd amper 62 jaar. Dilissen is gewezen manager van het jaar. Die titel dankte hij aan zijn werk bij technologiegroep Real Sofware, de voorloper van het huidige ict-bedrijf Real Dolmen uit Beersel.

Dilissen kreeg de titel van manager van het jaar in 2001. Toen was hij algemeen directeur van Real Software. Hij was vier jaar (2000-2004) aan de slag bij de technologiegroep, waar hij het zinkende schip wist te redden. Uit de fusie met softwarebedrijf Dolmen ontstond in 2008 Real Dolmen. Het bedrijf uit Huizingen (Beersel) is vandaag actief in de ict-sector als product- en dienstenleverancier.

Voordien had hij zich als manager opgewerkt bij de Deense schoonmaakgroep ISS, waar hij doorgroeide tot COO en lid van de raad van bestuur. Van 2005 tot 2009 was hij CEO en voorzitter van Aviapartner, dat de vrachtafhandeling verzorgt op de luchthaven in Zaventem. Later schopte hij het tot CEO en voorzitter van consultancybedrijf Arcadis en bestuurder bij Eurostar. In oktober 2004 werd Dilissen benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom.

Dilissen maakte niet alleen carrière als manager en bestuurder. In 2003 publiceerde hij het boek Kennis maken. Daarin hield hij een pleidooi voor een Vlaamse staatssecretaris voor kenniseconomie. “Als dat niet gebeurt, dreigt Vlaanderen uit de boot te vallen. Dat zou bijzonder jammer zijn omdat onze regio over uitzonderlijke troeven beschikt”, stelde hij.