The Compost Bag Company (TCBC) uit Herent heeft een controlebelang van 52 procent verworven in Biobag Ltd. Als producent van biologisch afbreekbare producten uit hernieuwbare en biogebaseerde grondstoffen wil TCBC samen met Biobag de toon zetten in het reduceren van plastic afval in Europa. TCBC maakt honderd procent composteerbare zakken en folies die waardige vervangers zijn voor hun evenknie uit plastic.

“Met deze acquisitie versterken wij onze positie in de belangrijkste Europese markt voor composteerbare producten”, zegt Erik Vanderlinden, ceo van The Compost Bag Company. “Bovendien laat dit ons toe om Biobag Ltd beter te ondersteunen in het verder benutten van de vele mogelijkheden in bijvoorbeeld retail en industrie.”

Dat wordt bevestigd door Christopher Marsden van Biobag Ltd. “Dankzij de instap van The Compost Bag Company consolideren we een jarenlange samenwerking en krijgen we de middelen om in het Verenigd Koninkrijk voluit te groeien.”

Afvalverwerking

Om de groei te versterken wil TCBC de bewustwording rond ecologische afvalverwerking verhogen in Europa en in het bijzonder in het Verenigd Koninkrijk. Het zet die plannen kracht bij door verschillende acties en campagnes op te starten met retailers. Samen willen ze de consument overtuigen om te kiezen voor duurzame alternatieven voor traditioneel plastic. Het gaat om alternatieven die uit de natuur komen en na gebruik opnieuw teruggaan naar de natuur.

Vandaag realiseren The Compost Bag Company en Biobag Ltd een omzet van 16 miljoen euro in composteerbare producten van hernieuwbare oorsprong. Door die omvang en de innovatieve aanpak bezet het bedrijf een sterke positie in het Europese landschap.  De dagelijkse leiding van Biobag Ltd blijft in handen van de oprichters Christopher Marsden en Harold Naylor.