Het gerecht in Thailand stelt King Power Group in verdenking wegens corruptie. De Thaise investeringsgroep is eigenaar van voetbalclub Oud-Heverlee Leuven. De bij OHL met grote trom binnengehaalde investeerder zou 363 miljoen euro ontdoken hebben.

Het Thaise gerecht opent een onderzoek naar King Power. De groep zou zich schuldig gemaakt hebben aan corruptie. Meer bepaald zou het bedrijf onder leiding van ceo Vichai Srivaddhanaprabha 14 miljard baht (363 miljoen euro) voor de staat achtergehouden hebben.

Centraal in het onderzoek staat het akkoord dat King Power Group gesloten heeft met Suvarnabhumi, de belangrijkste luchthaven van Bangkok. Volgens de overeenkomst moet King Power vijftien procent van zijn belastingvrije inkomsten afstaan. In werkelijkheid zou het slechts om drie procent gaan.

Aantijging

King Power is eigenaar van Leicester City, club uit de Engelse Premier League, en sinds de zomer van dit jaar ook van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven.

Met de hete adem in de nek haastte King Power zich om OHL gerust te stellen over het gerechtelijk onderzoek. “Wij hebben niets onregelmatig gedaan”, stelt het Thaise bedrijf.

“King Power heeft ons gemeld dat er op dit ogenblik alleen nog maar een vraag tot onderzoek op tafel ligt”, stelt OHL-woordvoerder Roel Van Olmen. “De groep ontkent de aantijging en zegt het ethisch ondernemerschap hoog in het vaandel te dragen.”