Tentoo steunt creatieve projecten

 

véronique (1)Tentoo, het sociaal bureau voor kunstenaars uit Zaventem, geeft een deel van zijn winst terug ter ondersteuning van de creatieve en kunstensector. Het bedrijf, dat ook administratieve dienstverlening aan freelancers biedt, zet een initiatief op waarbij het 20.000 euro wegschenkt aan waardevolle creatieve en kunstprojecten.

Via www.wijsteunencreativiteit.be kan iedereen zich vanaf deze week kandidaat stellen. Er loopt een affichagecampagne. Verschillende sponsors scharen zich achter het initiatief, net als onderneemster en mediafiguur Véronique Leysen.

“Bij Tentoo geloven we in creativiteit. Méér nog, we willen het alle kansen geven”, zegt algemeen directeur Johan De Boel van Tentoo. “We hebben vastgesteld dat veel mensen uit de creatieve industrieën een probleem hadden. Enerzijds hebben ze die wilde dromen, creatieve ideeën die kansen verdienen, maar waar je soms moeilijk een businessplan voor kan schrijven. Anderzijds worden de subsidies voor de sector jaar na jaar teruggeschroefd en wordt de financiering van zo’n project moeilijker en moeilijker. Terwijl toch iedereen roept dat onze creatieve sector mee de reddingsboei is waar onze economie zich aan moet optrekken. Daar wilden we dus ons steentje toe bijdragen. Dus zeggen we met Tentoo: overtuig ons van je project en wij steunen je.”

Met Véronique Leysen, die met Maurice coffee & knits een eigen modelabel en een netwerk van koffiebars uitbouwt, heeft de campagne ook het perfecte uithangbord: “Ik ben heel vereerd om aan zo’n project deel te nemen. Ik kan me honderd procent vinden in het idee omdat ik zelf ook een creatieve ondernemer ben. Wij zijn vaak heel competitief, en deze wedstrijd is een ideaal duwtje in de rug om je idee te meten aan de rest en tegelijkertijd de steun te voelen van een groot publiek.”

Inschrijven kan via www.wijsteunencreativiteit.be. Kandidaten moeten er hun project duidelijk omschrijven. Op die site kan ook op projecten worden gestemd. Tijdens een slotevent op 21 april 2016 in de Ancienne Belgique, zal een vakjury vijf projecten belonen met telkens 2.000 euro en één project met 5.000 euro. Het project met de meeste voorkeurstemmen op het platform, krijgt een publieksprijs van 5.000 euro.