Het Nederlandse bedrijf G3 Presents, dat tenten levert aan onder meer Rock Werchter, is failliet. Het faillissement werd eind vorige week uitgesproken. Volgens woordvoerster Nele Bigaré van Rock Werchter heeft de faling geen gevolgen voor de festivalganger. 

G3 Presents stond bij het rockfestival Rock Werchter (Rotselaar) in voor de levering van de tenten voor The Hive Resort, een rustige luxecamping vlak bij het Festivalpark langs de Werchtersesteenweg in Haacht. Volgens Nele Bigaré, de woordvoerster van Rock Werchter, moeten de festivalgangers zich geen zorgen maken. ‘De accommodaties zullen aanwezig zijn en de festivalgangers zullen geen hinder ondervinden”, aldus Bigaré. 

Vervanger

De organisatie achter Rock Werchter zal nu opnieuw de markt opgaan om een volwaardige vervanger van G3 te vinden. Intussen zoekt de Nederlandse curator een oplossing voor het failliete bedrijf:  “mijn eerste focus is nu om snel een doorstart te realiseren en zo het festivalseizoen te redden. We zijn daarover met diverse partijen in gesprek. Over hun identiteit doe ik geen uitspraken. Het kan zijn dat er één kandidaat doorstart, maar een combinatie is ook mogelijk. Het belangrijkste is dat G3 alle contracten kan uitdienen”, aldus de curator.