TELEVIC 1Met het ‘Mons International Congress Xperience’ (MICX) profileert de stad Bergen zich als evenementen- en zakenlocatie. Niet alleen is het indrukwekkende gebouw een prachtig staaltje architectuur, de verschillende auditoria en polyvalente zalen zijn uitgerust met cutting-edge technologie. Voor de complete audiovisuele installatie werd beroep gedaan op de expertise van Televic Audiovisual uit Grimbergen.

Met drie auditoria, met capaciteiten van honderd, tweehonderd en vijfhonderd plaatsen, een polyvalente zaal van vierhonderd vierkante meter, vergaderzalen, een receptieruimte en een atrium, is MICX de locatie voor de meest uiteenlopende business events. Het multifunctionele gebouw is van de hand van wereldvermaard architect Daniel Libeskind in samenwerking met H2A (architect-ingenieurs) en wordt uitgebaat door Artexis.

Voor de bouw en realisatie werd het consortium, bestaande uit hoofdaannemer CIT Blaton, elektro-installateur Putman en audiovisueel expert Televic, weerhouden uit een tiental kandidaten. “Doorslaggevende factoren voor de toewijzing van de opdracht waren onder meer de innovatieve energiesystemen en de totaalcompetentie van Televic Audiovisual”, zegt Manu Gautot van Televic.

TELEVIC 2Televic Audiovisual levert AV-installaties van een hoger niveau. “Die kwaliteitsgarantie is er enerzijds omwille van de synergie met Televic Conference dat de expertise op vlak van conferentiezalen inbrengt en anderzijds dankzij de sterke integratiecapaciteiten van de AV-specialist. Telkens worden technieken van de hoogste kwaliteit en op maat van ieder specifiek project samengebracht. Het doel is daarbij altijd de realisatie van gebruiksvriendelijke, vlekkeloos functionerende AV-oplossingen.”

Dat was bij het MICX-project niet anders. “Op basis van een summier lastenboek tekenden we een complete audiovisuele configuratie uit”, zegt Gautot. “Die werd gerealiseerd volgens de hoge maatstaven die Televic steevast hanteert. De opdracht werd opgeleverd binnen de vooropgestelde termijn. We deden geen toegevingen op vlak van kwaliteit en dus werden in de respectieve zalen van MICX enkel state-of-the-art materialen en technologieën geïmplementeerd.”