TBC-Post Hybride is een nieuwe dienst van TBC-Post uit Zaventem. Die maakt het mogelijk om aangetekende zendingen elektronisch te versturen in een hybride modus. “De klant bezorgt zijn aangetekend schrijven via mail aan ons. Een fysieke brief hiervan wordt door een postbode van TBC-Post aan de ontvanger aangeboden”, zegt ceo Thierry Brugma.

Een certificering voor elektronische aangetekende zendingen is voorlopig nog niet mogelijk in België. Daarom komt TBC-Post, dat sinds 22 mei 2013 een individuele postvergunning heeft voor tien jaar, met zijn tijd- en geldbesparend alternatief: de hybride aangetekende zending.

“De hybride aangetekende zending is een nieuwe postdienst die het versturen van aangetekende zendingen zal vergemakkelijken”, stelt Brugma. “De klant hoeft geen brieven meer op te maken of in enveloppes te steken. In plaats daarvan kan hij alle informatie via mail aan TBC-Post bezorgen.”

Het postbedrijf doet de rest. Letterlijk. Zij printen de informatie en zorgen voor een aangetekende zending op papier. Daarna bezorgt een postbode van TBC-Post de brief aan de ontvanger, binnen de juiste termijn. Een nieuwe, voordelige manier van communiceren. En dat allemaal op een professionele, veilige en legale manier. De klant kan bovendien zijn hybride zending online volgen via de website van TBC-Post.