Sylvester uit Haacht maakt Generatie K. voor Ketnet

generarte-kGeneratie K. is het gloednieuwe programma van Sylvester Productions. Het productiehuis uit Wespelaar (Haacht) maakte het voor Ketnet, de kinder- en jeugdzender van de VRT.

In Generatie K gaat Kristel Verbeke zes weken lang op zoek naar straffe kinderen die durven opkomen voor hun eigen én elkaars rechten: de kinderrechten. In het nieuwe Ketnet-magazine staan kinderen tussen de 10 en 13 jaar centraal. Ze zeggen luid en duidelijk wat er op hun lever ligt, springen in de bres voor andere kinderen en proberen gestresseerde volwassenen op te vrolijken met ludieke acties. Verbeke presenteert het programma, praat met de kinderen in de reportages en geeft tips en bedenkingen.

Om de meest rechtvaardige kinderen op te sporen zet Verbeke zelfs een verborgen camera in. Zo test ze of kinderen durven ingrijpen in uitdagende situaties zoals pesterijen of racisme. Verbeke kijkt wat de kinderen doen en praat achteraf met hen over hun gevoelens. Zo laat Generatie K kinderen nadenken over zichzelf, de maatschappij en rechtvaardigheid.

Sylvester Productions maakte Generatie K in nauw overleg met het Kinderrechtencommissariaat, kinderpsychiater Peter Adriaenssens en Diane Waumans, manager beroepsethiek van de VRT. Generatie K is elke maandag tot donderdag en op zaterdag te zien op Ketnet.