Sylvester maakt sinterklaasfilm Ay Ramon!

RAMON Sylvester uit Wespelaar maakte de eerste echte Vlaamse Sinterklaasfilm. Ay Ramon! loopt vanaf 28 oktober in de zalen.

“We hadden als producent de eer om voor dit project samen te werken met enkele absolute grootmeesters”, zegt Erik Hendriks. “Het scenario werd geschreven door Hugo Matthysen, ook bekend van de legendarische VRT-reeks Dag Sinterklaas, die tot het collectieve geheugen van Vlaanderen behoort. De regie is in handen van Stijn Coninx, die al jaren de fictiefilmpjes maakt voor de jaarlijkse Intrede van de Sint, een van de topevenementen van Sylvester.”

Voor de plechtige intrede van de Sint is het nog wachten tot 14 november. Dan komt hij opnieuw aan in Antwerpen samen met zijn vrienden Conchita, Ramon, Kapitein Paelinckx, Kapitein Verscheepen, Zwarte Piet en uiteraard Slechtweervandaag.

“In Ay Ramon!  komt de Sint met de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij kijkt uit naar het weerzien met zijn trouwe paardenverzorger Ramon Iglesias en zijn paard Slechtweervandaag”, vertelt Hendriks. “Die komen nooit mee met de boot, maar reizen over land omdat Slechtweervandaag anders zeeziek zou worden. Maar Ramon en Slechtweervandaag zijn niet op de afspraak aan de kade. Waar zijn ze? Wat is er gebeurd?

Sinterklaas-expert professor Van den Uytleg, zijn geliefde Conchita Garcia, de huishoudster van de Sint, Zwarte Piet, de kapiteins Paelinckx en Verscheepen gaan allemaal gaan op zoek naar Ramon en Slechtweervandaag. Want als die er niet zijn tegen zes december, kan de Sint niet over de daken rijden om de pakjes bij de kinderen te brengen.”

Ay Ramon! is een productie van Sylvester Productions in co-productie met Ketnet en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Agentschap Ondernemen en de Antwerp Film Bonus.