Sven Stuer nieuwe topman bij brouwerij Palm

sven-stuerSven Stuer (37) wordt de nieuwe topman bij de Vlaams-Brabantse brouwerijgroep Palm Belgian Craft Brewers, bekend van Palm en Rodenbach. Dat heeft de brouwer uit Steenhuffel (Londerzeel) maandag bekendgemaakt. Het bedrijf werd in mei van dit jaar overgenomen door Bavaria. Stuer moet de integratie binnen de Nederlandse brouwerij uit Noord-Brabant verder in goede banen leiden.

Stuer werkt sinds 2010 bij Unilever België. Hij begon er als verkoopdirecteur voor de horeca en werd in 2014 benoemd tot verkoopdirecteur voor de winkelketens. In juni werd hij gepromoveerd tot verkoopdirecteur van Lipton Ice Tea, Lipton warme thee en de Ola-ijsportefeuille. Unilever heeft een fabriek in Drogenbos voor de productie van theeproducten.

Stuer brengt ervaring in de biersector mee. Van 2001 tot 2009 was hij aan de slag bij AB InBev. Bij de Leuvense bierreus bekleedde hij diverse verkoop- en marketingfuncties in België en West-Europa. Hij kijkt uit naar zijn overstap naar Brouwerij Palm. “Al meer dan 300 jaar bouwt deze brouwerij aan de rijke en unieke Belgische biercultuur. Ik wil met veel goesting dit bedrijf leiden en samen met het team verder b(r)ouwen aan een bruisende toekomst.”

De nieuwe topman volgt bij Palm ceo Jan Vandenwyngaerden op, die er sinds 2006 aan de slag was. Bij Palm krijgt Stuer de functie van algemeen directeur. Hij neemt die op in februari. Sinds de overname door Bavaria is de functie van ceo vervallen en vervangen door de functie van general manager. Stuer zal rapporteren aan de regionale directeur Europa bij Bavaria en aan de raad van bestuur van Palm. Hij krijgt een uitgebreid takenpakket: hij stuurt de financiën, het aankoop- en het personeelsbeleid aan.

Brouwerij Palm telt 200 werknemers en haalde in 2015 een omzet van 49 miljoen euro met een half miljoen hectoliter. De brouwerij had het de voorbije jaren moeilijk. Dat komt vooral door de vrije val van Palm, ooit geboekstaafd als een speciaalbier maar inmiddels gedegradeerd tot een ordinair brouwsel.  Brouwerij Palm richt zich nu meer op speciale bieren, zoals Cornet. De volumes zijn nog vrij laag, maar het merk slaat aan.