kor-en-svenPremed uit Leuven, de externe dienst voor preventie en bescherming, nam afscheid van administratief directeur Kor Hendrikx. Na een loopbaan van meer dan 43 jaar gaat Hendrikx  met pensioen. Sven Stevens is voortaan administratief financieel directeur van Premed.

Kor Hendrikx werkte voor twee voorzitters en drie algemeen directeurs en toonde zich zijn hele loopbaan de polyvalente backoffice manager van de dienst die tegelijkertijd de administratie, de financiën, HR en het accountmanagement van Premed in goede banen heeft geleid. Onder zijn dynamische impuls steeg de omzet van Premed met een vijfvoud en het balanstotaal met een factor acht, het aantal medewerkers steeg van een stuk of tien naar meer dan zestig. Het aantal leden-bedrijven verdrievoudigde. Twee overnames van andere externe diensten werden succesvol afgerond – met Medibra vzw (bouw) en Mediv ( Halle-Vilvoorde). Premed werd als eerste externe dienst in Vlaanderen ISO gecertifieerd voor de kwaliteit van haar dienstverlening terwijl de dienst één van de koplopers werd op het vlak van ICT ondersteuning en de ontwikkeling van het digitale medisch dossier. Een gezamenlijk ICT consortium kwam tot stand met Mediwet vzw en CLB vzw, twee andere regionale externe preventiediensten in Vlaanderen.

Naast zijn inzet voor Premed was Kor Hendrikx actief als ondervoorzitter van Coprev, de Belgische beroepsorganisatie van externe diensten voor preventie en bescherming op het werk.

Het vertrek van Kor Hendrikx werd al enkele jaren intern voorbereid bij Premed vzw. Al snel werd een oplossing gevonden in Sven Stevens, manager administratieve diensten bij Premed en sinds 2007 reeds rechterhand van Kor als coördinator van de administratie.

In de marge van de aanstelling van Sven Stevens als administratief financieel directeur van Premed heeft Premed bijkomend een ervaren accountmanager aangeworven: Dimitri Herremans. Hij zal de klantenrelaties en verdere groei van Premed mee ondersteunen.