Sven Nys lonkt naar het bedrijfsleven

sports2businessNu de storm rond zijn afscheid is gaan liggen, kan Sven Nys weer naar de toekomst kijken. Aan plannen ontbreekt het de ex-topveldrijder uit Baal-Tremelo niet. Tijdens het feestgedruis reikte hij een opvallende hand aan het bedrijfsleven. Dat wil Nys doen met Sports2business, een kruisbestuiving tussen sport en ondernemen.

Sven Nys, Paul Van Den Bosch en Jan De Schepper zijn de mensen achter Sports2business. Ze zijn, elk op hun domein, bevoorrechte getuigen van de kruisbestuiving tussen de sport- en de zakenwereld. “Om vandaag succesvol te zijn is het coachen van werknemers minstens zo belangrijk als het stellen van targets. Bij het optimaliseren van de coaching zijn technieken en skills uit de sportwereld bijzonder nuttig.”

Dat is meteen de missie van Sports2business: expertise ter beschikking stellen van bedrijven die hun werknemers tot hun beste en duurzaam rendement willen brengen. De visie draait rond change: bedrijven moeten zich razendsnel aanpassen aan de technologische en digitale evolutie.

“Het is een realiteit waar niemand die begaan is met duurzame groei omheen kan. Snelle veranderingen vergen veel van bedrijven én hun werknemers. Het komt er meer dan ooit op aan om vlug te schakelen. Daarvoor moet de lat steeds weer op de juiste hoogte gelegd worden. Met veerkracht en behoud van focus, zelfs bij problemen.”

In de ogen van Sports2business zal het aantal menselijke interventies verminderen, terwijl de complexiteit en de kwaliteitseisen in de bedrijfswereld alsmaar toenemen. “Bedrijven zoeken naar de skills voor de jobs van morgen om duurzaam te groeien. De aandacht gaat vooral uit naar het motiveren van werknemers om mee te denken en op een stabiele manier te evolueren in de veranderende bedrijfswereld. Net zoals het creëren van een omgeving waarin talenten zich ten volle kunnen ontwikkelen. Zo kan het bedrijf groeien in een steeds wisselende markt.”