Circulaire economie, hernieuwbare energie, big data, slimme mobiliteit. Steeds meer ondernemingen zijn geïnteresseerd in de voordelen die duurzame innovatie hen kan bieden. Voor hen is er vanaf nu Susanova. Het nieuwe mediaplatform van Pantarein Publishing uit Haacht biedt dagelijks nieuws, reportages en dossiers over duurzaam ondernemen en innoveren.

Volgens een recente studie van PricewaterhouseCoopers beraadt 71 procent van de Belgische bedrijven zich momenteel over hun engagement voor de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. De weg naar die duurzame ontwikkelingsdoelstellingen is nog lang. Dat zegt Katelijne Norga, zaakvoerster en initiatiefneemster van Susanova.

“Bedrijven moeten vandaag investeren in duurzame innovatie en nieuwe businessmodellen om competitief te blijven en op lange termijn te overleven. Mee zijn met de jongste ontwikkelingen is voor ondernemingen van strategisch belang. Susanova helpt beslissers in het bedrijfsleven die met duurzaamheidsuitdagingen geconfronteerd worden.”

Innoveren

Het platform wil ondernemers een duwtje in de rug geven met nieuws en artikels over duurzame businesscases, technologische ontwikkelingen en rendabele toepassingen. Susanova is het enige multimediale platform in Vlaanderen dat over de grenzen van sectoren en thema’s het brede domein van duurzaam ondernemen aansnijdt. Naast relevante content valt het platform op door zijn heldere vormgeving en toegankelijkheid.

“Duurzaamheid is voor ondernemingen een opgave. Maar het biedt hen zeker ook een positieve businesscase. Door op een aanstekelijke manier voorbeelden en projecten te presenteren die duurzaam innoveren concreet maken, hopen we voor de Vlaamse ondernemer het verschil te maken.”

Susanova is een initiatief van Pantarein Publishing, een contentbedrijf uit Haacht dat zich al vijftien jaar specialiseert in duurzaamheid en innovatie. Het mediaplatform steekt van wal met twee thematische specials: electric future en rethinking plastics.

Het hart van het project is de website www.susanova.be. Daar vind je dagelijks nieuws, wekelijkse analysestukken en reportages en maandelijkse specials. Vier keer per jaar publiceert Susanova een themamagazine rond actuele thema’s zoals circulaire economie en duurzaam transport.

Geïnteresseerden kunnen inschrijven op het wekelijkse e-zine en een maand lang gratis alle plusartikels lezen. Nadien is een betalend abonnement nodig om alle content te kunnen raadplegen.