Sunday shopday op 4 oktober

logo-sundayshopdayZondag 4 oktober openen duizenden winkels in 305 steden en gemeenten de deuren voor de tweede Sunday shopday die wordt georganiseerd op initiatief van Comeos, de federatie van de handel en diensten in België.

“Na het succes van de eerste editie, kondigt 4 oktober zich veelbelovend aan: meer steden en gemeenten én handelaars spannen zich in om de klanten een dag fun-shopping te bezorgen”, zegt Peter Vandenberghe van Comeos.

Vorig jaar organiseerde Comeos voor het eerst een Sunday shopday. “Het idee was om binnen het kader van de wettelijke zondagsopeningen de krachten te verenigen om een fun-winkeldag te houden, zonder kortingen, maar wel met veel randanimatie”, zegt Vandenberghe.

Die eerste Sunday shopday was meteen een schot in de roos: 165 steden en gemeenten verleenden de toestemming om de winkeldeuren op zondag te openen, duizenden winkels deden dat ook effectief. “Er werden die dag 1,3 miljoen elektronische transacties geregistreerd en er werd een kwart méér verkocht dan in een vergelijkbaar oktoberweekend”, zegt Vandenberghe. “Er was dus reden genoeg om op het elan door te gaan en zondag 4 oktober de tweede editie van Sunday shopday te organiseren. Deze keer tekenden al 305 steden en gemeenten in, dat is bijna een verdubbeling.”

De teller van het aantal deelnemende winkels staat momenteel op 2.400, maar handelaars kunnen zich tot de laatste dag registreren op www.sundayshopday.be . Op die website kunnen niet alleen handelaars zich registreren, ook lokale overheden plaatsen er hun activiteiten online. “De consument kan op de site nagaan in welke stad of gemeente hij die zondag wil shoppen, welke winkels wanneer open zijn en of er animatie is voorzien”, zegt Vandenberghe.

Hier kun je zien welke steden en gemeenten in Vlaams-Brabant deelnemen.