Het Limburgse Containers Maes heeft de bouw-en sloopactiviteiten van Suez in Tienen overgenomen. “Een grote stap voor ons bedrijf”, aldus CEO Yves Maes van het gelijknamige containerbedrijf. 

Suez, de Franse wereldgroep op het vlak van water, waterzuivering, energie en recyclage van afval, heeft een akkoord gesloten met Containers Maes met hoofdkwartier in Tessenderlo. Het akkoord houdt in dat Maes de bestaande klanten van Suez in bouw en sloop overneemt, met inbegrip van de bouw- en sloopsorteerlijn van Suez in Tienen. “Een grote stap voor ons bedrijf”, zegt CEO Yves Maes van Containers Maes niet zonder trots. “Hiermee kunnen we ons nog meer toespitsen op de niche van bouw- en sloopactiviteiten, en kunnen we onze spreiding over het land nog verbeteren.” Containers Maes telt al vier vestigingen in België. 

Grote speler 

Containers Maes is sinds de oprichting in 2003 als kleine onderneming uitgegroeid tot een van de grootste spelers in ons land inzake bouw- en sloopafval. Vorig jaar haalde Containers Maes een omzet van 39 miljoen euro. Over de overnameprijs werd niet gecommuniceerd.