Succesvolle studenten starten bedrijf

DSC_0011Anderhalf jaar geleden startte Koen Van Loock uit Haacht, samen met zijn medestudenten aan de KH Leuven Jonas Detavernier en Steffie Kempen het Business Project DEK-A-BED. Nu maakt het drietal

er een volwaardige onderneming van. “Met de DEK-A-BED kun je eenvoudig een dekbedovertrek vervangen. Na anderhalf jaar zijn we klaar om een volledig vernieuwde DEK-A-BED op de markt te brengen.”

“DEK-A-BED is een mooi staaltje van ondernemingszin dat zijn oorsprong vond op school tijdens een Vlajo Small Business Project”, zegt Steffie Kempen. “De doelstelling was het ontwerpen van een product en dit op de markt te brengen, net als in een echt bedrijf. Aangezien het budget klein was omwille van een schoolproject, was de uitstraling van de DEK-A-BED zeer primitief. Ook moesten we de media halen en daarna ging de bal aan het rollen. We kregen honderden mailtjes de dag dat we in de krant verschenen. Wat we nooit verwacht hadden, gebeurde toch! Iedereen die over de DEK-A-BED hoorde, vond het een geweldige uitvinding. We wonnen ook verschillende prijzen met het product.”

“Drie van de oorspronkelijke zes studenten hebben beslist om door te gaan met het verhaal van DEK-A-BED en het product te optimaliseren voor een grootschalige productie”, zegt Koen Van Loock. “We werden gecontacteerd door slaapwinkels en ook door een productiehuis met de vraag of we niet wilden deelnemen aan een nieuw tv-programma Mind your own business. Dit was een hele belevenis, doorheen het hele proces van DEK-A-BED werden we gevolgd door de camera. Nu hebben we een vennootschap, het product kreeg een totaal andere look en de werking is nog geoptimaliseerd. De scherpe hoeken en kanten zijn ingeruild voor een mooi afgerond product.”

“Hoewel we vaak werden afgeschrikt voor het ondernemen, hebben we de sprong toch gewaagd”, zegt Jonas Detavernier. “Het verloopt niet altijd vlekkeloos en er zijn evenveel ups als downs. Maar de ups geven ons wel altijd een enorme voldoening. Het is een zeer verrijkend avontuur waar we geen spijt van hebben. Er zijn zelfs al gesprekken met verschillende buitenlandse kanalen.”

Meer over het bedrijf lees je hier.