colruytVoor elke 2.000 inwoners is er straks een grootwarenhuis in Wemmel. Colruyt maakt in maart de opwachting in de Vlaams-Brabantse gemeente. Concurrent Albert Heijn volgt dat voorbeeld in de loop van 2016. Dat brengt de teller op zeven grootwarenhuizen voor een gemeente van 15.000 inwoners.

Colruyt heeft al vestigingen in Vilvoorde, Grimbergen, Jette en Laken maar opent er weldra ook een aan de Romeinsesteenweg in Wemmel. In dezelfde buurt, ook langs de Romeinsesteenweg, bereidt Albert Heijn de intrede in de faciliteitengemeente voor.

“We hebben ons oog al langer laten vallen op Wemmel”, zegt expansieverantwoordelijke Roel Beyl van Colruyt. “Het was niet evident om er een geschikt terrein te vinden. Wemmel is al een hele tijd dicht bebouwd.” De keuze viel op een stuk grond aan de Romeinsesteenweg. “In het centrum van Wemmel is geen plaats meer voor een supermarkt van deze omvang.” De gemeenteraad gaf al in 2012 toestemming voor de bouw.

Op een oppervlakte van 2.300 vierkante meter komt er 1.500 vierkante meter aan winkelruimte. Op het warenhuis worden veertig appartementen gebouwd. Een garage met twee ondergrondse verdiepingen biedt plaats aan honderd parkeerplaatsen voor klanten. “Voor de winkel en de beenhouwerij bieden we werk aan een dertigtal mensen.”

De komst van Colruyt en Albert Heijn betekent bijkomende concurrentie voor de vijf bestaande grootwarenhuizen in Wemmel: Delhaize, Lidl, Deli, Carrefour en Carrefour Express.