Telenet voert “constructieve gesprekken” over een groter belang in De Vijver Media, de mediagroep uit Vilvoorde. Die gaan over de toekomstige aandeelhoudersstructuur bij de groep boven productiehuis Woestijnvis en zenders VIER en VIJF. Volgen sommige bronnen wil Telenet De Vijver volledig overnemen.

Telenet heeft al de helft van de aandelen van De Vijver in handen. De andere aandeelhouders zijn Mediahuis (dertig procent) en het duo Wouter Vandenhaute/Erik Watté (twintig procent).

Telenet-topman John Porter is erg tevreden over die investering. “We houden van het bedrijf en het management. Woestijnvis blijft innoveren en leiding nemen.”

Netflix

Porter zegt dat hij de andere aandeelhouders heeft uitgelegd “wat de juiste aandeelhoudersstructuur is” voor De Vijver. Telenet zou de enige aandeelhouder willen worden. “Het volstaat te zeggen dat we sterk geloven in de toekomst van het bedrijf. Er lopen constructieve gesprekken.”

Door de macht te grijpen bij De Vijver kan Telenet zijn eigen wil doordrukken bij het bedrijf. In de concurrentie met bijvoorbeeld Netflix is het voor Porter belangrijk dat hij de hele keten van een televisieproductie in handen heeft.

Nu al lanceert Telenet reeksen eerst op de betalende delen van de eigen decoder alvorens ze op de reguliere kanalen los te laten. In de toekomst kunnen die reeksen geïntegreerd worden in een digitaal luik met een bijhorende advertentiestrategie.