Storm gaat even liggen bij Shurgard

Shurgard-LogoBij het storagebedrijf Shurgard in Groot-Bijgaarden is de storm gaan liggen. Voor even toch. Directie en vakbonden sloten een akkoord over de afvloeiingsmodaliteiten van een syndicaal beschermde werknemer. Maar het wantrouwen is daarmee niet weggewerkt. Begin november gaan beide partijen rond de tafel zitten om het vertrouwen van het personeel in de leiding weer op te krikken.

Het conflict draait rond het ontslag van een 52-jarige hoofdafgevaardigde van de christelijke vakbond LBC-NVK. De man werkte veertien jaar bij Shurgard en pikte het niet dat de directie eenzijdig besloot om de dresscode te verstrakken. Volgens de directie werd de storemanager in Groot-Bijgaarden ontslagen omdat hij niet meer past bij het bedrijf.

De directie wilde niet ingaan op de eis van de vakbonden om het ontslag in te trekken. Ze toonde zich alleen bereid tot toegevingen over begeleidende maatregelen bij het ontslag. De bonden hadden tot dinsdag bedenktijd gevraagd.

De bonden lieten vandaag aan de directie weten dat ze het voorstel over de ontslagregeling aanvaarden. Dat bevat de wettelijke vergoedingen en persoonlijke begeleiding. Een nederlaag voor de vakbond, die het ontslag bestempelde als “een afrekening en een poging om het syndicaal werk in het bedrijf monddood te maken”.

De bonden stonden naar eigen zeggen met de rug tegen de muur. Ze vrezen dat samenwerking met de directie voor de toekomst zwaar gehypothekeerd werd. Het voor volgende maand geplande gesprek kan de situatie misschien ombuigen.

Shurgard verhuurt stockeerruimte voor meubelopslag in zes vestigingen in Vlaams-Brabant: Leuven, Zaventem, Groot-Bijgaarden, Overijse, Sint-Pieters-Leeuw en Machelen-Vilvoorde. Er werken 110 mensen, van wie het merendeel op de hoofdzetel in Groot-Bijgaarden.