Het aantal vacatures in het Hageland neemt toe. Dat is vooral het geval in de regio rond Aarschot en Diest. Er zijn ook opvallend minder werklozen. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de VDAB.

“In de regio rond Aarschot en Diest mogen we een stijgend aantal vacatures optekenen. In september werden daar ongeveer 300 jobs meer aangeboden in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar”, zegt Bernard Ostyn, regiomanager bij de VDAB. “Naast de reguliere jobs zijn er ook beduidend meer banen in de uitzendsector.”

Het toenemend aantal vacatures gaat hand in hand met een daling van de werkloosheid. In de regio van Aarschot en Diest zaten in september 2016 nog 2.815 mensen zonder baan. Een jaar later zijn er dat 2.685. Dat is een daling met 4,6 procent.

Het grootste procentueel verschil in het aantal werkzoekenden werd opgetekend in Scherpenheuvel-Zichem, met een daling van 10,8 procent. Tielt-Winge is de uitzondering op de trend met een stijging van 5,7 procent. In het volledige arrondissement Leuven bedraagt de daling 0,5 procent.

In de stadsfeestzaal van Aarschot vond dinsdag een jobbeurs plaats met zeventig standhouders en honderden vacatures voor jongeren en hooggeschoolden. De beurs was een initiatief van de VDAB, Taskforce regio Leuven en de lokale gemeentebesturen van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge.