Stickers wijzen op gevaar dode hoek

INBEV SAFETYAB InBev stelt dit jaar de verkeersveiligheid in de kijker door een focus op ‘Together for Safer Roads’. Dit initiatief tracht de verkeersveiligheid te verbeteren opdat verkeersongevallen niet langer een van de meest voorkomende doodsoorzaken zouden zijn. InBev Belgium organiseert in dit kader verschillende activiteiten.

“Together for Safer Roads verenigt wereldwijde marktleiders, zoals AB InBev, die geloven dat het bedrijfsleven kan helpen om het aantal doden en gewonden ten gevolge van verkeersongevallen te helpen verminderen”, zegt Carlos Brito, CEO van AB InBev.“Verkeersongevallen zijn de op zeven na belangrijkste doodsoorzaak ter wereld, en die sterfgevallen kunnen grotendeels vermeden worden. Bedrijven, burgers, ngo’s en overheden kunnen samen sneller werk maken van veilige wegen voor iedereen.”

InBev België organiseerde tijdens de World Safety Day al verschillende activiteiten om haar werknemers eraan te herinneren dat iedereen de weg veiliger kan maken door zich verkeersveilig te gedragen.

Ondertussen kregen145 vrachtwagens van AB Inbev kregen dodehoekstickers. “Door het plaatsen van dodehoekstickers op de zijdeuren van onze eigen vrachtwagens willen we de zachte weggebruikers waarschuwen dat de vrachtwagenchauffeur hen niet steeds kan zien”, zegt Brito. AB InBev levert in België dagelijks in stedelijke gebieden en haar vrachtwagens leggen samen jaarlijks miljoenen kilometers af.

In bijna de helft van de ongevallen op de Belgische wegen waarin zowel vrachtwagens als zachte weggebruikers betrokken zijn, speelt de dode hoek een rol.