Stichting Leuven.Inc bekroont competitief en sociaal ondernemerschap

copyright Johan Van Droogenbroeck

copyright Johan Van Droogenbroeck

Voor de tweede keer werd de ‘Stichting Leuven.Inc Prijs’ uitgereikt aan projecten die bijdragen tot het promoten, stimuleren en realiseren van competitief en/of sociaal ondernemerschap in Vlaanderen. In Vlaanderen gevestigde profit en non-profit organisaties konden hiervoor inschrijven.
De 2014 laureaten Sensotec nv en De Landgenoten cvba-so kregen van Herman Daems, voorzitter van de Stichting, de ‘Stichting Leuven.Inc prijs 2014’ een cheque van 12.500 euro. Daarnaast werden runner-up prijzen ter waarde van 2.500 euro toegekend aan IusStart en Stebo vzw.

Sensotec nv kreeg de prijs toegekend omwille van hun KNFB Reader project. De KNFB Reader is een iOS App die eender welke gedrukte tekst, zij het een eenvoudig document, een ppt presentatie tijdens een voorstelling, een menukaart op restaurant, toegankelijk maakt voor blinden en mensen met een zware visuele beperking.

De Landgenoten cvba-so verwerft landbouwgrond en stelt die ter beschikking van biologische boeren. Zij kregen de prijs voor de innovatieve en ondernemende manier waarop een lokale oplossing gebracht wordt voor een globale uitdaging. De Landgenoten werd in 2014 opgericht door zeventien middenveldorganisaties die het startkapitaal bijeenbrachten en zit nog in een pilootfase.

IusStart werd als runner-up bekroond binnen het traject competitief ondernemerschap voor de wijze waarop de organisatie een kruisbestuiving tussen rechtenstudenten en student-ondernemers bewerkstelligt.

Stebo vzw werd uitgeroepen tot runner-up binnen het traject sociaal ondernemerschap voor

de wijze waarop zij socio-economische projecten in samenlevingsopbouw en streekontwikkeling ontwikkelt en ook uitvoert. Via het innovatieve pop up concept op een boogscheut van C-Mine in Limburg, biedt zij startende ondernemers een try-out platform aan.

(foto copyright Johan Van Droogenbroeck)