Sterke groei van transferverkeer op Brussels Airport

brussels-airport-300x225Brussels Airport in Zaventem heeft in september ruim 2,2 miljoen passagiers ontvangen. Dat is 2,8 procent minder dan in september 2015. De luchthaven zegt in een persbericht dat het verschil in aantal passagiers tussen 2015 en 2016 steeds kleiner wordt.

Het lokaal aantal passagiers in september lag 5,2 procent lager dan in 2015. Dat komt enerzijds door een daling in het aantal boekingen van Belgen die naar Turkije willen reizen. Anderzijds doordat ook minder toeristen uit Zuid-Europa, Noord-Amerika en Azië naar ons land kwamen door de verschillende terreuraanslagen het voorbije jaar in West-Europa.

Het transferverkeer noteert wel een zeer sterke groei van 14,8 procent ten opzichte van september vorig jaar. “De groei is te danken aan de commerciële strategie van Brussels Airlines binnen het Star Alliance netwerk”, stelt de luchthavenuitbater. “De groei is des te indrukwekkender omdat Jet Airways tot in maart van dit jaar ook veel transferpassagiers vervoerde.” Jet Airways verhuisde van Zaventem naar Amsterdam.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn in september gegroeid tegenover dezelfde maand vorig jaar, zegt de luchthaven. Vooral Brussels Airlines en Ryanair lieten mooie groeicijfers noteren.

Het vrachtvervoer op Brussels Airport is net als in augustus ook in september sterk gestegen. De groei van 8,5 procent ten opzichte van september vorig jaar is vooral te danken aan het volvrachtsegment dat met 31,2 procent is gestegen.