StepStone gaat bedrijven in België online laten quoteren. Een beetje zoals TripAdvisor dat voor de reissector doet. Huidige en gewezen werknemers zullen hun ervaringen kunnen delen.

Het hr-bedrijf lanceerde eerder een platform met bedrijfsreviews in Duitsland. Tegen de zomer is België aan de beurt. Volgens het hr-bedrijf is er veel vraag naar zo’n informatie. Specifiek dan over de bedrijfscultuur, de waarden en de voordelen. Zo kunnen onder meer toekomstige sollicitanten beter geïnformeerd worden.

Het platform van StepStone is te consulteren door iedereen. In principe zullen alleen (ex-)personeelsleden beoordelingen kunnen schrijven en dus de score van een onderneming kunnen bepalen. Het bedrijf beseft dat dit in de praktijk niet zo makkelijk te controleren is maar belooft een strenge kwaliteitscontrole.

Het is zeker niet de bedoeling om bedrijven aan de schandpaal te nagelen. StepStone focust vooral op opbouwende informatie. In principe komen alleen gefundeerde commentaren aan bod. Er zijn minstens drie reviews nodig in aanloop naar publicatie. Namen van medewerkers of managers worden niet vermeld.

StepStone heeft nog geen weet van ondernemingen die weigeren beoordeeld te worden. Het platform richt zich tot alle bedrijven, van groot tot klein.