Station Racour grijpt net naast Toerisme Award

Op het nieuwjaarsevenement van Toerisme Vlaanderen in Tour & Taxis te Brussel was het super spannend voor de uitreiking van de Toerisme Awards. Station Racour zat in de running met zijn nominatie voor het Beste Innovatief Toeristisch Product maar haalde de Award net niet.

“Wij blijven super blij dat we als een klein stationnetje met twee treintjes de nominatie al konden binnenhalen”, zegt Jo Uytterhoeven. “We willen ook iedereen bedanken die ons heeft gesteund voor en bij de nominatie.”

Jo en Hilde Uytterhoeven bouwden het voormalige atelier van het station tot een  vijfsterren vakantiewoning en twee treinwagons om tot karaktervolle viersterren vakantiewoningen. “Wij wonen al sinds 1988 in het oude station van het dorpje Racour, het station staat wel op grondgebied Landen”, zegt Jo Uytterhoeven. “We hebben het gebouw gerestaureerd en in 2010 richtten we in het voormalige atelier van het station een vakantiewoning in. Dat was toen overigens de eerste vergunde vakantiewoning in Vlaanderen onder het nieuwe logiesdecreet.”

De eigenlijke sporen werden in 1990 opgebroken. “Ik vond dat toen jammer, maar we konden het niet tegenhouden”, zegt Jo Uytterhoeven. “De oude spoorbedding werd een fietspad en een paar jaar geleden hebben wij tweehonderd meter sporen aangelegd en gingen we op zoek naar twee rijtuigen waar we een vakantiewoning van konden maken.” Jo en Hilde ontmantelden de twee wagons helemaal en bouwden die weer op tot luxueuze vakantiewoningen voor telkens zes mensen.

Meer informatie vind u op www.stationracour.be