startersnetStartersnet, het platform voor startende ondernemers, wordt steeds meer actief in Vlaams-Brabant. Ondernemingen die maximaal vijf jaar actief zijn, kunnen zich gratis bekend maken op de site Satersnet.be.

Startersnet is een initiatief van Sonja Van Remoortere uit Westmalle. Het is een digitaal B2B-platform dat startende ondernemers wil helpen om zo snel mogelijk gelanceerd te geraken en naambekendheid op te bouwen. Van Remoortere heeft al tien jaar haar adviesbureau voor startende ondernemers Abson.

“Op Startersnet kunnen starters hun netwerk uitbouwen, promotie voeren en nuttige informatie rond ondernemen raadplegen. Het maakt niet uit of je nu een kleinhandel, een groothandel, dienstverlener of vakman bent en de mogelijkheden staan open voor jonge bedrijven uit alle regio’s”, zegt Sonja Van Remoortere. Wie lid wordt van Startersnet krijgt op het platform een aantal pagina’s ter beschikking om zijn onderneming voor te stellen. Leden/ondernemers kunnen onderling contacten leggen en zakelijke zoekertjes plaatsen. Zaakvoerster Sonja Van Remoortere heeft het ondernemerschap zelf met vallen en opstaan moeten leren. In 2005 besliste zij om uit de verkoop te stappen en haar ervaringen als ondernemer ten dienste te stellen van starters. „Ik wilde mijn ruime ervaring zoveel mogelijk delen met anderen en besloot om me te vestigen als adviseur voor startende ondernemers. Dat doe ik nog steeds. Ondertussen heb ik al heel wat zaken mee helpen opstarten en heb ook ervaren wat hun grootste problemen zijn, namelijk het steeds opnieuw vinden van nieuwe klanten en de zaak bekend maken. Ik wilde een oplossing zoeken hiervoor, en zo ontstond Startersnet. Met dit initiatief wil ik zo veel mogelijk ondernemers helpen om hun zaak bekend te maken. Via Startersnet wil ik ze in contact brengen met andere ondernemers die voor hen iets kunnen betekenen.”