starterslabo_logoHet Starterslabo Vlaams-Brabant, met kantoor in Leuven, organiseert de komende maanden weer een reeks infosessies in Tienen en Vilvoorde.

“We krijgen behoorlijk wat aanvragen van mensen die meer willen weten over onze werking”, zegt Veronique Meert, coach van Starterslabo Vlaams-Brabant. “Die informatiesessies houden we elke maand in Tienen en in Vilvoorde. Door deze voormiddagen te organiseren, overbelasten we ons kantoor in Leuven niet.”

“In zowat twee uur vertellen we de mensen wat we als starterslabo voor hen kunnen betekenen. We maken ook duidelijk wat de verschillende voorwaarden zijn om met ons te kunnen samenwerken en wat wij verwachten van de starters. Het is onze missie om kwetsbare groepen te herintegreren als zelfstandigen. Kandidaten moeten minstens zes maanden werkloos zijn of ouder dan vijftig jaar.”

“Wij geven geen financieringen of staan niet borg”, zegt Meert. “We bieden tien gezamenlijke workshops aan en de starters moeten onder meer een ondernemingsplan opstellen. Eens die workshops achter de rug zijn, komen de starters maandelijks op een coachinggesprek. Daar kunnen we specifiek inzoomen op hun eigen project en hun eigen noden. Het wordt zo een heel individuele en zeer praktische begeleiding.”

“We kunnen de mensen maximaal achttien maanden begeleiden”, zegt Meert. “Na zes maanden moeten ze hun eerste factuur hebben. Wel kunnen de starters een tijdje via ons ondernemingsnummer factureren zodat ze nog niet meteen sociale bijdragen moeten betalen en nog geen boekhouding moeten voeren. Ze leren zo in een heel veilige omgeving ondernemen.”

De eerstvolgende infosessies van Starterslabo hebben plaats op op 2 april in Vilvoorde en op 23 april in Tienen.