Het Leuvense technologiebedrijf Imec verwelkomt zes nieuwe start-ups voor het acceleratorprogramma imec.istart. Dat richt zich op technologische starters uit verschillende sectoren. Die bieden niet langer alleen software maar ook hun eigen hardware aan, stelt Imec vast.

De onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie heeft zes nieuwe start-ups geselecteerd voor het tweede kwartaal van 2017. Die worden door Imec in de watten gelegd. Naast een initiële investering van 50.000 euro kunnen de starters de komende zes tot achttien maanden gebruik maken van ondersteunende faciliteiten zoals professionele coaching, workshops en begeleiding.

“Imec.istart richt zich op tech start-ups uit verschillende sectoren. Ook deze lichting is actief in heel uiteenlopende marktsegmenten, van de gamingindustrie tot de medische wereld en kooktechnologie”, zegt program manager Sven De Cleyn.

Fusie

“We stellen vast dat steeds meer kandidaten niet alleen software maar ook hun eigen hardware aanbieden, van slimme keukentoestellen tot eeg-headsets. Het lijkt er dus op dat sinds de fusie met het vroegere iMinds nieuwe kandidaten de link beginnen te leggen tussen het imec.istart-programma en de uitgebreide expertise met microchiptechnologie van Imec.”

De zes starters zijn Cybernetic Walrus (nostalgisch racen in de toekomst), Bingli (een digitaal en slim medisch interview), Epihunter (betere opvolging van kinderen met epilepsie), LucidWeb (virtual reality voor iedereen), Mealhero (slimme kooktechnologie met maaltijdboxservice) en Online Werkrooster.