reizensinglesHet zijn moeilijke tijden voor reisbureaus. Reizen worden steeds vaker online geboekt. Toch zijn er nog durvers op deze markt. Zoals Manon Hollink die in Tienen Mr. Yeti uit de grond stampte. Maar je moet dan wel voor een niche opteren. Hollink kiest voor actieve groepsreizen voor singles.

Geen traditionele vakanties bij Mr. Yeti in Tienen. Wel groepsvakanties voor single reizigers. Hollink (25) bracht het concept mee uit Nederland, waar het erg populair is. Ze verhuisde anderhalf jaar geleden van Nederland naar Tienen, nadat haar vriend een job gevonden had in Leuven.

“Ik werkte al bij een reisbureau dat zich specialiseert in reizen voor singles. Daar heb ik nu mijn eigen zaak van gemaakt, voor de Belgische markt. Ik zoek mijn klanten vooral online. Met Mr. Yeti organiseer ik groepsvakanties voor mensen zonder reispartner tussen de 20 en 50 jaar oud. Wie echt sportief is, mag ook wat ouder zijn.”

Een strandvakantie hoef je niet te verwachten. Mr. Yeti organiseert vooral avontuurlijke vakanties naar Noord-Europa. Naar IJsland, de toeristische stijger bij uitstek, en de klassiekers Zweden en Noorwegen. Maar ook Schotland en Ierland zitten in het aanbod.

Veel reizigers, al dan niet effectief zonder relatie, willen niet geassocieerd worden met singlereizen. Door het trucje met de groepsreis wordt dit probleem voor een deel omzeild. Tot 95 procent van de klanten boekt individueel een reis en wordt deel van kleine groepjes van acht personen.