PLEK geeft een tiental Leuvenaars hun eigen pop-up in een pand tegenover de bestaande interieurwinkel. In de Mechelsestraat 102 in Leuven houden creatieve starters gedurende de maand december een kerstpop-up. U kan er kerstcadeaus kopen, voor en door Leuvenaars gemaakt en verzameld.

Een jaar geleden openden Laura Wielockx (32) en Babs Daemen (34) een pop-upinterieurshop in de Mechelsestraat 123. In maart van dit jaar groeide PLEK door tot een volwaardige interieurwinkel, met koffiebar en doe-het-zelfhoek. De binnenhuisshop is inmiddels een begrip in Leuven. Het is een gesmaakt adres voor betaalbare en eerlijke producten.

Stilzitten staat niet in het woordenboek van de twee jonge en dynamische zaakvoersters. Ze hebben nu een extra ruimte ingepalmd in een pand tegenover hun eigen deur.

“In de loop van dat eerste  jaar vroegen we enkele creatieve starters om hun producten bij ons in de winkel te verkopen. Op die manier konden ze die testen en reclame maken. Ook voor onze eigen winkel was het een meerwaarde: leuke en mooie items die een directe band hebben met Leuven”, zeggen Wielockx en Daemen.

Uit die samenwerking ontstond het idee om samen een pop-up te organiseren tijdens de kerstperiode. Die opent de deuren van 1 tot 30 december. Verwacht u aan meubels, juwelen, woonaccessoires en -decoratie, T-shirts, sweaters en de zakdoek van morgen.

Open van dinsdag tot zaterdag van 10.30 tot 18 uur, zondagen 10 en 17 december van 14 tot 18 uur en zondag 24 december van 10 tot 16 uur. Aan een speciaal standje kan u terecht om uw eigen kerstcadeautje te pimpen. De opbrengst daarvan gaat integraal naar buurthuis ’t Lampeke in Leuven.