Starter van de week: Monstertjes door de ogen van Lore Heuts

monstertjesMonstertjes. Dat zijn kinderen soms ook wel. Het inspireerde Lore Heuts voor de naam van haar nieuwe babywinkel in hartje Leuven. “Monstertjes is een babyspeciaalzaak voor hippe stadsmama’s, met veel aandacht voor slimme en praktische oplossingen”, zegt Heuts.

Lore Heuts was ruim tien jaar aan de slag als maatschappelijk werkster in een woonzorgcentrum in Leuven. De ervaring met haar eigen kinderen Finn en Emma en een zeker onbehagen over het bestaande aanbod dreven haar richting eigen babyspeciaalzaak.

Monstertjes is een conceptwinkel en focust op de meer stedelijke mama. “Bij ons kan je niet terecht voor overlevingsmateriaal om drie weken met de baby rond te trekken. Wél voor producten die het goed doen in een stedelijke context. Mobiliteit is een belangrijk thema. Een stedelijke kinderwagen moet compact op te plooien zijn zodat die gemakkelijk kan worden opgeborgen in een kleinere stadswoning en vlot in de koffer van een auto kan.”

“We zoeken naar hippe spulletjes: moderne artikelen met een hedendaagse look. Vanuit een ommekeer in de maatschappij: de jongste jaren wordt erkend dat kinderen hebben best wel moeilijk kan zijn. Het ene moment gemakkelijk en het volgende moment echte monstertjes. In de producten die we kiezen, houden we daar heel veel rekening mee. Om de moeilijke momenten net wat makkelijker te maken.”

Er is heel veel aanbod in baby- en kinderproducten. “We hebben de keuze gemaakt om niet zoveel mogelijk producten in te slaan. We gaan voor producten die goed in ons concept passen.”