Met de komst van MisterFly naar België is een nieuwe speler actief in de online reissector. Intussen bouwde het bedrijf uit Brussel een netwerk van 800 reisagenten uit. “De focus van MisterFly ligt vooral op het B2B-segment maar particulieren kunnen bij ons ook online hun reis boeken”, aldus Wouter Strobbe, sales manager voor Vlaanderen.

Wouter Strobbe, in een vorig leven zestien jaar actief bij sectorgenoot Tui, heeft de handen vol met het uitrollen van de activiteiten van uitdager MisterFly in Vlaanderen. Zijn collega Denis Pappi neemt Wallonië en Brussel voor zijn rekening. Samen beheren ze een netwerk van 800 reisagenten. “Onze doelstelling is in de eerste plaats maximaal relevant te zijn voor de reisagent”, aldus Wouter. “Hij/zij kan de consument de hele wereld voorstellen. We hebben overeenkomsten met zo’n 40 hotelcentrales en alle mogelijke luchtvaartmaatschappijen zitten in ons boekingssysteem.” Particulieren die online een reis willen boeken doen dat in alle transparantie via de site van MisterFly.

Aanwervingen 

De klant kiest bij MisterFly volgens Wouter altijd voor de beste deal, rekening houdend met zijn wensen. “Dat kan gaan van de goedkoopste deal tot de meest comfortabele oplossing met bijvoorbeeld de snelste verbinding”, luidt het. Kan de reis door bijzondere omstandigheden niet plaatsvinden en vindt MisterFly geen waardevol alternatief, dan krijgt de klant zijn geld terug. “We zullen hem dan ook niet in de kou laten staan”, aldus nog Strobbe. Intussen werkt het bedrijf met zetel in Brussel zijn aanbod verder uit met excursies, transferts en treinen. “Ook zijn we momenteel bezig met de aanwerving van drie personeelsleden voor ons contactcenter in Brussel”, klinkt het nog.

Miljoen klanten

MisterFly komt overgewaaid vanuit Frankrijk waar het bedrijf in iets meer dan 2 jaar naar eigen zeggen ongeveer een miljoen klanten binnenhaalde. Carlos en Nicolas, oprichters van MisterFly, zijn gewezen reisagenten. Op de vragen rond het verwachte aantal klanten in België en de omzetprognoses voor dit jaar onthoudt MisterFly zich van commentaar.