Woonzorgcentrum Martinas opent volgende maand de deuren langs de Langensteenweg in Merchtem. Op een unieke locatie: in het oude brouwerijcomplex van Ginder-Ale. Het zorgproject van uitbater Armonea levert negentig nieuwe banen op.

Armonea belooft “een warme leefomgeving met alle modern comfort en uitstekende zorg”. Uniek zijn volgens de zorginstelling “de locatie op wandelafstand van de wekelijkse markt, de authentieke sfeer van de oude brouwerij en het intergenerationeel samenwonen”.

Het woonzorgcentrum opteerde ervoor om bij de inrichting van het interieur de authentieke sfeer van de brouwerij te bewaren. Op elke verdieping werden ruime zonneterrassen aangelegd, met zicht op het centrum van Merchtem.

In het woonzorgcentrum komt een beschermde afdeling voor bewoners met dementie. Armonea ontwikkelde daarvoor een specifieke aanpak in samenwerking met Anahata, kennis- en ervaringscentrum in dementie.

Het woonzorgcentrum telt 104 rusthuiskamers en biedt plaats aan 113 personen, inclusief negen kamers voor koppels. Armonea zet de deuren al open voor een eerste kennismaking op donderdag 24 augustus van 18 tot 20 uur en op zaterdag 26 augustus van 14 tot 16 uur.

In de leegstaande brouwerij Ginder Ale, een gebouw van dertig meter hoog, komen later zeventien serviceflats, vijftien lofts, twintig appartementen en twee winkelruimtes. Het project kost meer dan 25 miljoen euro.