Het Leuvense technologiebedrijf Imec verwelkomt zes nieuwe start-ups voor het acceleratorprogramma imec.istart. Een van hen is LucidWeb. De Brusselse starter van oprichtster Leen Segers wil virtual reality openstellen voor iedereen. Want de technologie is duidelijk blijven hangen en nog lang niet aan de verhoopte en door sommigen voorspelde doorbraak toe.

Virtual reality raakt slechts moeizaam ingeburgerd. Dat komt onder meer omdat de meeste mensen zich geen vr-bril (willen) aanschaffen. Om virtual reality te democratiseren wil LucidWeb de consumenten bereiken waar ze zijn: op hun smartphone.

Via de player van LucidWeb wordt de consument begeleid. “Zo zou de meerwaarde duidelijk moeten worden om dezelfde content in een vr-bril te beleven. Op die manier kan vr-content een veel grotere doelgroep bereiken.”

LucidWeb richt zich niet alleen op mediabedrijven maar ook op industriële ondernemingen die vr-content willen aanbieden aan hun werknemers of klanten. Bijvoorbeeld in het kader van opleidingen of om processen te visualiseren.

Op dit moment is er al een werkend prototype van LucidWeb beschikbaar. De openbare omroep VRT heeft twee producties van 360 graden beschikbaar gesteld via de mobiele telefoon. Dat project staat onder leiding van VRT-journalist Jens Franssen.