Bij uitgeverij Die Keure verscheen een boek voor en over starters van de hand van Leuvenaar Bart Vanhaeren. Get up start-up wil een realitycheck zijn voor starters die zich willen ontpoppen tot méér.

Get up start-up gaat over de hype van de start-upwereld. Steden overal ter wereld strijden om de titel start-upcity. Vorige week nog werden jonge ondernemers in de bloemetjes gezet met de Gentrepreneur Awards in Gent. Maar ook Leuven zet in op start-ups via Leuven Mindgate en Start it @kbc Leuven.

Het aantal start-ups stijgt elke maand. Hun aanwezigheid betekent op vele vlakken een belangrijke economische stimulans in België. Schrijver Bart Vanhaeren legt het verschil uit tussen een start-up en een starter. Hij geeft een realistischer beeld van de start-upwereld en vergelijkt start-ups uit België met de rest van de wereld.

De auteur geeft beginnende ondernemers tips en waarschuwt voor de valkuilen. “Dit boek zou eigenlijk door iedereen gelezen moeten worden die erover denkt om een start-up te beginnen”, zegt zijn pr-agente.

Bart Vanhaeren is de ceo van Bolero Crowdfunding. Hij is mentor van enkele start-ups en heeft vanuit zijn functie dagelijks te maken met start-ups in binnen- en buitenland. De Belgische uitgeverij Die Keure, al 75 jaar uitgever van boeken voor professionals, vroeg hem om zijn ervaringen en kennis neer te schrijven in dit boek voor en over beginnende ondernemers.