Lasagnerie & Boutique Hotel Löven in Leuven werd door Unizo uitgeroepen tot Vlaams-Brabantse starter van het jaar. De prijs werd woensdag uitgereikt door Nancy Van Espen, directrice van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel.

Lieven De Mulder heeft in de Parijsstraat in hartje Leuven een B&B met restaurant omgevormd tot een conceptrestaurant en hotel met drie kamers. Het restaurant is opgebouwd rond alle mogelijke varianten van verse lasagne. De zaak werd opgestart op 1 januari 2017.

De zaakvoerder heeft volgens Unizo een sterk concept in de markt gezet in een toch wel sterk concurrentiële context. De Mulder startte bewust zonder personeel. Maar door de groei van de zaak moest hij zijn plannen al snel bijstellen.

De uitbater maakt er een punt van om bij zijn verse lasagnes ook bijpassende wijnen uit te zoeken. Hij volgt hiervoor nog een bijkomende opleiding. Uitbreidingsplannen zijn volop aan de gang.

Hotel

“Zijn kennis van en visie op de markt, alsook zijn oog voor opportuniteiten en samenwerkingen en bovenal zijn klantgedrevenheid maakten een sterke indruk”, stelt de jury.

“Ik heb een minder succesvol restaurant met B&B omgevormd tot het eerste lasagnerestaurant van België. We verkopen acht types lasagne. Elk in twee verschillende maten. Van klassiek Italiaans tot Vlaamse versies. Klanten kunnen die ook meenemen, warm of koud”, zegt De Mulder.

“De B&B hebben we omgevormd tot een gecertifieerd hotel. Met drie kamers zijn we meteen het kleinste hotel van Vlaanderen, misschien wel van België. We proberen de hotelgasten zo luxueus en gastvrij mogelijk te ontvangen.”