De luchtvaartbedrijven Sonaca en Sabena Aerospace hebben een joint venture opgericht. Daarmee willen ze diensten leveren aan de militaire luchtvaart, zowel in België als in het buitenland. Het nieuwe bedrijf kreeg de naam Ignition met zetel in Zaventem.

Sonaca en Sabena Aerospace mikken onder meer op het beheer en het onderhoud van vloten en opleiding van piloten met vliegsimulatoren.

“De huidige evolutie van de militaire sector op internationaal niveau, met grote technologische evoluties en beperkte budgetten, zal leiden tot nieuwe behoeften. Daar willen wij op inspelen. Eerst in België, maar nadien ook in andere landen”, zegt Bernard Delvaux, ceo van luchtvaartbedrijf Sonaca.

“Volgens het strategische transformatieplan dat onlangs is voorgesteld door het ministerie van Defensie in België zullen meerdere activiteiten uit handen worden gegeven”, stelt Stéphane Burton, topman van vliegtuigonderhoudsbedrijf Sabena Aerospace. “Met Ignition zal Defensie zijn functionering kunnen optimaliseren.”