frankfolWe’re Smart World is maandag van start gegaan. Initiatiefnemer is Frank Fol uit Meldert bij Hoegaarden. De groentekok geeft kookboeken uit en lanceert tips voor gezonde feesten. Maar niet langer via De Groentekok maar voortaan langs het nieuwe platform We’re Smart World.

Frank Fol werd een Bekende Vlaming door het TV1-programma Mondfol. “We dromen van een slimmere wereld waar iedereen duurzaam geniet van de producten en mogelijkheden die onze aarde voor ons heeft gereserveerd. En van de creativiteit van onze telers, verwerkers en koks die als heuse tovenaars de smakelijke rijkdom een extra dimensie geven”, zegt hij.

Fol wil een familie van gelijkgezinden uit de grond stampen. “We’re Smart World wil alle bedrijven samenbrengen die ons gedachtegoed onderschrijven. Dat moet verzekeren dat er in de toekomst meer garanties zijn op een betere ecologische voetafdruk en doorgedreven duurzaamheid.”

De lancering vindt niet toevallig plaats in de Week van groenten en fruit, van 2 tot 8 mei. Fol is daar al sinds 2009 de initiatiefnemer van. “Doel van de actie is lokale telers in de spotlights zetten en in de toekomst een soort autosalon uit te bouwen voor de sector.”

Peulvruchten zijn uitgeroepen tot groente van het jaar. Fruit van 2016 is de appel.