In de voormalige gebouwen van sanicenter Facq aan de Betekomsesteenweg in Aarschot heeft maandag de nieuwe vestiging van CrossFit  de deuren geopend. Maak kennis met de starter van de week: CrossFit “Super 7”. 

CrossFit is een uit Amerika overgewaaide dynamische manier van fitness met als doel fit, sterk, soepel en gezond te worden. De nadruk ligt op functionele lichaamsbewegingen zoals rennen, roeien, springen, klimmen, duwen en trekken. “De bedoeling is dat je power lifting oefeningen doet maar dat is altijd een combinatie van de groepen gymnastiek, duur-en krachttraining”, aldus medezaakvoerder Marc Bogaerts (38) uit Boutersem. “Voordeel is dat je elke training iets anders doet onder begeleiding van een gediplomeerde lesgever en in kleine groepen van maximum 12 personen.”

Blinde vlek 

Bogaerts en zijn medevennoten streken na een marktstudie neer in het industriepark van Aarschot. “Aarschot is een blinde vlek. Voor aan CrossFit te doen moesten de mensen tot nog toe naar Herent, Lummen, Geel of Tienen”, luidt het. Marc rekent op 200 leden tegen het einde van het jaar. Op de openingsdag  tekenden alvast twaalf CrossFitters een jaarcontract. Nog eens zeventig personen schreven zich in voor een proefles. “CrossFit is niet alleen een sport maar ook een hechte community met een bepaalde levensstijl. Mensen die aan CrossFit doen, trainen makkelijk vier, vijf of zes keer per week wat in andere sporten al vrij uitzonderlijk is. Meestal komt bij CrossFit ook gezonde voeding kijken.”

Juiste moment, juiste personen

Terugvallen op een verleden in de sport business kunnen Marc en Nele niet. “Nele is projectleider bij KBC en ik ben een gepassioneerd ondernemer (Marc verdeelt onder andere LED-verlichting, nvdr.). Toen ik na een hernia, opgelopen tijdens het beoefenen van de rugbysport, in contact kwam met CrossFit had ik zin om daar zelf iets mee te doen. Het was een kwestie om het juiste moment met de juiste personen af te wachten”, aldus de gewezen voorzitter van de Leuvense rugbyclub RCL. In de nieuwe vestiging in Aarschot werken vier personen, onder wie medevennoot en leraar Jorn Hillewaere (Gewezen hoofdcoach CrossFit Herent) en Willem Moens (Student kinesitherapie). Nele en Marc nemen het operationele luik van de zaak voor hun rekening. Info en voorwaarden: https://www.crossfit-super7.be.