Chris De Herdt van Parkle is als extra en vijfde spreker toegevoegd aan de eerste editie van Made in Vlaams-Brabant live nu donderdag bij OHL in Leuven. De mede-oprichter van de Leuvense startup ontwikkelde een slimme parkeeroplossing voor stadsbewoners.

Chris De Herdt stampte in de zomer van 2015 samen met zijn vennoot Philippe T’Seyen Parkle uit de grond. De Leuvense startup biedt stadsbewoners een platform waarmee ze op een efficiënte manier hun vrienden en familie kunnen uitnodigen.

“Zo biedt Parkle parkeerplaatsen aan van de buren die ze niet nodig hebben op momenten dat ze zelf weg zijn. Dat is niet alleen een voordeel voor familie en vrienden. Ook de buren worden er beter van: zij worden vergoed zonder daarvoor iets te moeten doen”, zegt De Herdt.

In Parkle bundelt Chris De Herdt zijn kennis van mobiliteit en innovatieve inzichten tot een duurzaam geheel dat gebaseerd is op deeleconomie, sociale benefit voor stadsbewoners en voordelen voor alle andere spelers in die stad. Burgergerichtheid is de sleutel in de aanpak van Parkle. Van daaruit worden slimme partnerships opgebouwd die allemaal draaien rond de parkeeroplossing.

“Het team van Parkle gelooft rostvast in die slimme partnerships. We kijken op een andere manier naar bestaande diensten en producten om de stadsbeleving voor iedereen aantrekkelijker te maken.”