bluesquareBlueSquare levert slimme datasystemen voor ontwikkelingslanden. Het innoverende werk van de startup uit Etterbeek gaat niet onopgemerkt voorbij. BlueSquare krijgt een kapitaalinjectie van 550.000 euro. Dat moet de groei in de komende twee jaar ondersteunen.

BlueSquare mikt op overheden en hun ontwikkelingspartners in zogenaamde opkomende landen. Het bedrijfje wil publieke diensten verbeteren met slim financierings- en resultatenmanagement.

“Dit is een spannende opportuniteit om onze grenzen af te tasten en nieuwe manieren te verkennen om onze diensten te verbeteren. We zijn klaar om het bereik van onze diensten uit te breiden. Te beginnen met de gezondheids- en onderwijssector”, zegt Nicolas de Borman, oprichter en ceo van BlueSquare.

BlueSquare opende een tweede kantoor in Bujumbura, hoofdstad van Burundi. Door de dienstverlening moet ook de impact van hulpprogramma’s beter meetbaar worden. Iets wat minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open VLD) niet ontgaan is. A Belgian startup investing in digitalization to boost development, tweette de vicepremier.

De kapitaalronde wordt geleid door SI2 Fund, onder leiding van Piet Colruyt. De andere investeerder is Talence. Het gaat om de vierde kapitaalronde. In totaal kon het bedrijf al voor een miljoen euro aan investeerders aantrekken.