Het it-bedrijf EASI, met Vlaamse hoofdzetel in Leuven, lanceert een project om startende ondernemingen te helpen. Het gaat daarvoor de eigen ervaring delen en financiële steun geven. BelgiBeer is de eerste start-up die met EASI in zee gaat.

EASI werd in 2015 en 2016 verkozen werd tot beste werkgever van België. Het it-bedrijf wil met een nieuw project startende ondernemingen een duwtje in de rug geven. Onder de naam EASI Jump zet het Leuvense bedrijf een structuur op die start-ups moet helpen bij hun oprichting en verdere ontwikkeling.

“Als succesvol bedrijf ziet EASI het als zijn missie om bij te dragen tot het economisch weefsel en het ondernemingsklimaat. Naast financiële steun wil EASI start-ups ook helpen door ervaringen te delen in alle mogelijke domeinen die de succesvolle ontwikkeling van een onderneming aanbelangen”, stelt het bedrijf.

BelgiBeer is de eerste start-up die intekende. EASI heeft mee de oprichting van BelgiBeer gefinanceerd. BelgiBeer is een start-up die via maandelijkse abonnementsformules pakketjes met Belgische bieren ter degustatie levert. Daarbij kiezen ze voor artisanale bieren die vaak minder bekend zijn bij het grote publiek.

Dario Ceccarelli, een van de oprichters, was aanwezig tijdens een conferentie waar Salvatore Curaba spreker was. De ceo en oprichter van EASI was meteen gecharmeerd door de energie en de vastberadenheid van deze jonge ondernemer. Via het EASI Jump-programma kan BelgiBeer nu een beroep doen op EASI voor financiële en strategische steun.

Elk jaar zal het EASI Jump-programma meerdere projecten ondersteunen. De sector is van geen belang: van it over food & drinks tot sport.  Elke start-up die geselecteerd wordt, kan rekenen op een financiële investering en coaching van EASI. In ruil daarvoor wordt EASI aandeelhouder.