ViroVet wint de prijs van start-up van het jaar van Animal Pharm. Dat heeft Flanders.bio woensdag bekendgemaakt. Animal Pharm is onderdeel van het toonaangevende Britse bedrijf Informa. Het diergeneeskundige bedrijf uit Leuven focust op de bestrijding van virale infecties in de veeteelt.

ViroVet is een biofarmaceutisch bedrijf dat de veiligheid en productiviteit in de veeteelt wil beschermen. De Leuvense onderneming wil de sector verbeteren met behulp van baanbrekende technologie rond virusbestrijding. Het bedrijf bouwt voort op de kennis en producten die sinds 2008 ontwikkeld werden binnen Okapi Sciences en Aratana Therapeutics. ViroVet evalueert en ontwikkelt nieuwe vaccinatietechnieken.

Infecties

“Via start-ups zoals ViroVet komt er meer en meer innovatie naar de wereld van diergeneeskunde”, zegt Erwin Blomsma, medeoprichter en ceo van ViroVet. “Wij laten zien dat er nieuwe en betere manieren zijn om virale infecties in vee te behandelen of te voorkomen. Met deze focus hebben wij ons bedrijf gebouwd. Het is dan ook erg fijn te horen dat de jury van Animal Pharm ons enthousiasme deelt.”

ViroVet was ook al in 2015 laureaat van deze prijs. Informa is een toonaangevend bedrijf uit Londen actief binnen de kennis- en informatie-economie. Animal Pharm houdt zich binnen de agribusiness intelligencegroep van Informa bezig met nieuws en analyses in de wereld van diergeneeskunde.

“Er zijn wereldwijd veel boeiende start-ups in diergeneeskunde. Vandaag meer dan ooit. Dat ViroVet er opnieuw in slaagt de prijs van beste start-up binnen te halen maakt het nog indrukwekkender”, stelt Joseph Harvey, editor van Animal Pharm.