Standaard Boekhandel en de in 2014 overgenomen keten Club gaan winkels openen in de grote treinstations en luchthavens van ons land. Een eerste winkel opent donderdag in het station Brussel-Noord. “We hebben ook ambities in de luchthaven van Zaventem”, zegt retaildirecteur Guido De Smet.

Standaard Boekhandel mikt met de nieuwe formule Express op trein- en vliegtuigreizigers. “We willen de formule uitrollen in alle grote stations”, zegt De Smet. Op hoeveel verkooppunten de boekenketen precies mikt, wil het bedrijf niet kwijt.

In Vlaanderen zal de groep de Express-formule uitrollen onder het logo van Standaard Boekhandel. In Wallonië gebeurt dat onder het logo van Club. In Brussel zal dat gezamenlijk gebeuren.

De groep wil ook op de luchthavens aanwezig zijn. In 2016 openden ze al twee Club-winkels in de luchthaven van Charleroi. De volgende ambitie is dus de luchthaven van Zaventem.

De Express-winkels zullen kleiner zijn dan de traditionele boekenwinkels. Het aanbod zal meer gericht zijn op trein- en vliegtuigreizigers. Zo zullen bijvoorbeeld kleine snacks worden verkocht.

Standaard Boekhandel nam Club over in 2014. De keten telt ruim 180 winkels: 141 van Standaard Boekhandel en meer dan 40 van Club.